Organisatie
Kampen is een groeiende gemeente die volop in ontwikkeling is. De organisatie zet zich iedere dag in samen met de inwoners om goed wonen, werken en verblijven te realiseren. Een leefomgeving met een mooie balans tussen gebouwen, groen en water. Daarbij staan we voor grote maatschappelijke opgaven: dat iedereen kansrijk opgroeit en meedoet, het versnellen van de woningbouw, de transitie naar een circulaire economie, duurzame landbouw, bereikbaarheid en de energietransitie. De gemeente Kampen heeft met haar ruim 55.000 inwoners en zo’n 550 medewerkers verdeeld over 11 afdelingen een mooie omvang. Groot genoeg om professioneel te zijn en klein genoeg om veel collega’s persoonlijk te kennen. Dat vinden we belangrijk in Kampen.
Opdracht
De Thuisgevers leveren een bijdrage aan de opvangcrisis door statushouders te huisvesten in leegstaand maatschappelijk vastgoed bij maatschappelijke initiatieven in heel Nederland. Dat doen we door publiek-private samenwerkingen te initiëren, waarmee de Protestantse Kerk in Nederland en de gemeente Kampen samen positieve ervaringen hebben opgedaan bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Hoe sneller statushouders gehuisvest worden, hoe meer plekken er weer vrijkomen in asielzoekerscentra voor asielzoekers die hun procedure nog moeten doorlopen.
Het samenwerkingsverband van gemeente Kampen, Protestantse kerk Nederland en het ministerie van Justitie en Veiligheid faciliteert het projectbureau ‘De Thuisgevers’. Een enthousiaste groep medewerkers helpt lokale initiatieven door heel Nederland huisvesting en aanvullende sociale begeleiding voor statushouders te organiseren. Daarbij zoeken zij samenwerking met lokale overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven.
In samenwerking met het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening zijn we een pilot gestart om ongeziene woonmogelijkheden op te sporen. Dat doen we samen met commerciële partijen, maatschappelijke organisaties en ontwikkelpartijen. Deze ongeziene woonmogelijkheden zijn met name gericht op het huisvesten van zowel statushouders als van lokale spoedzoekers.
Wat ga je doen?
Als projectleider ongeziene woonmogelijkheden:
- Werk je samen met kwartiermakers, pioniers, verkenners en in nauwe samenwerking met de projectmanager binnen het projectbureau van De Thuisgevers.
- Ben je rechtstreeks aanspreekpunt voor de contacten met het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening
- Je zet een raamwerk neer voor een succesvolle aanpak ongeziene woonmogelijkheden met dataspecialisten, bouwende partijen en (lokale) overheden
- Breng je bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheid samen. Je inspireert diverse partners om coalities te vormen door creatieve (samen)werkvormen
- Je draagt ideeën aan, legt connecties, denkt mee bij zowel strategische als praktische problemen en ondersteunt bij de samenwerkingsafspraken met de lokale overheid.
- Heb je kennis van de verschillende rijksregelingen voor het huisvesten van diverse doelgroepen
- Je bent cijfermatig goed onderlegd en weet een interessante businesscase op tafel te leggen
Tot je taken behoren:
- Proactief gemeenten benaderen om ongeziene woonmogelijkheden te realiseren;
- Eerste gesprekspartner voor gemeenten die interesse tonen in deelname aan de Thuisgevers;
- Partijen uit de samenleving bij elkaar brengen rondom ongeziene woonmogelijkheden;
- Draagvlak vinden bij de lokale overheid en (commerciële) partijen voor ongeziene woonmogelijkeden;
- Het faciliteren van hoogwaardige initiatieven en het bieden van ruimte vanuit vertrouwen voor eigen initiatief – ook buiten gebaande paden;
- Daarmee lever je een substantiële bijdrage aan het uitstromen van tenminste 1000 statushouders uit de asielopvang naar een woonplek in de gemeente.
Vereisten / knock-outcriteria
1. Beschikbaar om te starten per 12 mei 2025 voor gemiddeld 36 uur;
2. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar als projectleider met de vormgeving, Implementatie en uitvoering van nieuwe strategisch processen;
3. Aantoonbare werkervaring met samenwerkingsprocessen waarbij de belangen van diverse stakeholders in acht worden genomen, benoem hiervan een voorbeeld in het cv;
Selectiecriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
4. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als verbinder/ relatiemanager met het samen brengen van kennishouders, specialistische bedrijven en overheidsorganisaties (35 punten);
5. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met het implementeren of verbeteren van ICT en Communicatie processen rondom sociale projecten (20 punten);
6. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar als projectleider met de vormgeving, Implementatie en uitvoering van nieuwe strategisch processen binnen een gemeentelijke instelling (25 punten);
7. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met samenwerkingsprocessen waarbij de belangen van diverse stakeholders in acht worden genomen, benoem hiervan een voorbeeld in het cv (20 punten).
Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.
Competenties
- Sterke communicatieve vaardigheden;
- Klantgerichte instelling;
- Resultaatgericht;
- In staat om proactief te handelen.
Beoordeling
Stap 1: Beoordeling cv’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de cv’s op de minimumeisen in het bovengenoemde profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.
Stap 2: Selectie vijf (5) cv’s die aan de organisatie worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de cv’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.
De vijf (5) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.
Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de cv’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.
1. Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
2. Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.
De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.
Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.
De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.
Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 12. Deze functieschaal is verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.
Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier.
Benodigd aantal professionals
1.
CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.
Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr
Is hybride werken mogelijk: ja/nee
Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland in week 18. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 25 april 2025 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.
Overige informatie
- De Opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.
- De Opdrachtgever zal om een Integriteitsverklaring / geheimhoudingsverklaring vragen.
- De Opdrachtgever zal om een Uittreksel Handelsregister (KvK) vragen.
- De Opdrachtgever zal om een Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA) vragen.
- Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).
- Voor opdrachtnemer geldt een Social Return (SROI) verplichting bij gegunde opdrachten hoger dan €400.000 binnen het DAS van de Talentenregio. Voor meer informatie zie: (https://talentenregiohuurtin.nl/wp-content/uploads/2024/10/SROI-bijlage-DAS-v2.pdf).
Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot vrijdag 18 april 2025, 09:00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op dinsdag 22 april 2025 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.
Update 18-04: er zijn geen inhoudelijke vragen gesteld.
De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot woensdag 23 april 2025, 09:00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.