Inhuurdesk Talentenregio

Senior HR Adviseur

Standplaats:
Oldebroek
Startdatum:
01.01.2019
Einddatum:
01.07.2019
Maximaal tarief:
€ 80.00
Uren per week:
36

De gemeente
Oldebroek is volop in beweging. Onze 23.000 inwoners in zes dorpskernen vormen een betrokken gemeenschap met een grote diversiteit. Ze zijn actief in verenigingsleven en maatschappelijke organisaties. En daar zijn wij trots op! 
 
De uitdaging van Oldebroek
Wij staan voor een grote uitdaging. Met elkaar werken we aan een organisatie die aansluit bij de behoeften van de samenleving en de mogelijkheden van deze tijd. Dat doen we onder het motto 'Oldebroek voor mekaar'. 
‘Oldebroek voor mekaar’ staat voor samen werken aan een sterke en leefbare samenleving. Daarvoor sluiten wij aan bij initiatieven uit de samenleving, zijn we partner in het ontwikkelen van ideeën en plannen en zoeken we naar mogelijkheden om regels te verminderen en eenvoudiger te maken. 
De samenleving van Oldebroek geven we met elkaar vorm, inwoners en gemeente. Er is ruimte om verantwoordelijkheid te nemen en zelf initiatieven te ontplooien; we ondersteunen en faciliteren elkaar waar dat kan. Een aanpak, waarin de samenleving aan het roer staat. En ook een zoektocht die vraagt om lef, creativiteit en het bewandelen van nieuwe wegen.
‘Oldebroek voor mekaar’ betekent voor ons een andere rol. Wij zijn voortdurend in gesprek met de samenleving, ontwikkelen nieuwe manieren van werken die aansluiten bij de vraag van dat moment. Daarom werken we aan verantwoordelijkheden laag in de organisatie, aan teams die zelf de inhoud van hun werk sturen, aan professionals met een modern klantbewustzijn. Dat doen wij vanuit onze kernwaarden: Dienstverlenend, Eigenaarschap, Verbindend, Flexibiliteit en Vakbekwaam.
 
Het team 
P&O is één van de taakvelden van team Advies & Ondersteuning; Financiën, Communicatie en Juridische Zaken vormen de andere taakvelden van dit team. Advies & Ondersteuning richt zich vooral op de interne klant en houdt zich bezig met beleidsvorming, advisering en ondersteuning en uitvoering.
We 
werken met elkaar aan dienstverlening die vraaggestuurd en klantgericht is, professioneel, verbindend en efficiënt ingericht. We hebben oog voor de belangen van inwoners en medewerkers en handelen in lijn met ‘Oldebroek voor Mekaar’ en excellente dienstverlening.  

Voor P&O betekent een excellente dienstverlening het adviseren en ondersteunen bij het in gang zetten van organisatie brede  thema’s en optimalisering & digitalisering van de HR-processen. Om hierin een (kwaliteits)slag te kunnen maken, zoeken we tijdelijk versterking.
 
De opdracht
Als senior HR-adviseur ben je een volwaardige gesprekspartner en eerstelijns adviseur op alle HRM-gerelateerde vraagstukken. Je bent businesspartner van het management en denkt vanuit die rol mee over het realiseren van de organisatiedoelstellingen. Je draagt bij aan de versterking van leiderschap van het management en strategische ontwikkeling van de teams. Je doet dit door te adviseren en te coachen, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen en beoordelen van medewerkers, teamontwikkeling, cultuurinterventies en gespreksvoering. Vanuit de samenwerking binnen HR lever je een bijdrage aan het implementeren van nieuw HR-beleid en instrumenten. Je zoekt hierbij tevens de samenwerking buiten Oldebroek met de gemeenten Nunspeet en Elburg (NEO) en met de gemeenten Hattem en Heerde (H2O). 
Voor een aantal accounts ben je zelfstandig verantwoordelijk en daarnaast is een aantal specifieke projecten bij jou belegd (o.a. Strategische Personeelsplanning, HR21, actualisering lokale regelingen en ontwikkeling van het management).
 
Wat neem je mee? 

  • een afgeronde HBO- opleiding op het gebied van HRM;
  • minimaal 6 jaar ervaring in de afgelopen 10 jaar in de rol van HR-adviseur bij de overheid, bij voorkeur een gemeentelijke organisatie;
  • ervaring in het trekken van HR-projecten in de rol van projectleider, bij voorkeur projecten op het gebied van: actualisering van arbeidsvoorwaardelijke regelingen, Strategische Personeelsplanning en HR21;
  • ervaring met het ontwikkelen en versterken van gemeentelijke samenwerkingsverbanden;
  • ervaring met het begeleiden en coachen van managementteams.

 
Competenties
Naast het onderschrijven van onze kernwaarden, vragen wij de volgende competenties:

  • Resultaatgericht
  • Mensgericht
  • Bestuurlijk sensitief
  • Communicatief sterk
  • Analytisch

De bovenstaande competenties zullen door de opdrachtgever worden beoordeeld in de motivatiebrief en/of tijdens het gesprek.

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten