Inhuurdesk Talentenregio

Senior Beleidsmedewerker WMO

Standplaats:
Oldebroek
Startdatum:
01.05.2019
Einddatum:
01.11.2019
Uren per week:
16

 

Seniorbeleidsmedewerker WMO

De gemeente
Oldebroek is volop in beweging. Onze 23.000 inwoners in zes dorpskernen vormen een betrokken gemeenschap met een grote diversiteit. Ze zijn actief in verenigingsleven en maatschappelijke organisaties. En daar zijn wij trots op!

De uitdaging van Oldebroek
Wij staan voor een grote uitdaging. Met elkaar werken we aan een nieuwe organisatie die aansluit bij de behoeften van de samenleving en de mogelijkheden van deze tijd. Dat doen we onder het motto 'Oldebroek, voor mekaar'.
‘Oldebroek, voor mekaar’ staat voor samen werken aan een sterke en leefbare samenleving. Daarvoor sluiten wij aan bij initiatieven uit de samenleving, zijn we partner in het ontwikkelen van ideeën en plannen en zoeken we naar mogelijkheden om regels te verminderen en eenvoudiger te maken.
De samenleving van Oldebroek geven we met elkaar vorm, inwoners en gemeente. Er is ruimte om verantwoordelijkheid te nemen en zelf initiatieven te ontplooien; we ondersteunen en faciliteren elkaar waar dat kan. Een nieuwe aanpak, waarin de samenleving aan het roer staat. En ook een zoektocht die vraagt om lef, creativiteit en het bewandelen van nieuwe wegen.
‘Oldebroek voor mekaar’ betekent voor ons een andere rol. Wij zijn voortdurend in gesprek met de samenleving, ontwikkelen nieuwe manieren van werken die aansluiten bij de vraag van dat moment. Daarom werken we aan verantwoordelijkheden laag in de organisatie, aan teams die zelf de inhoud van hun werk sturen, aan professionals met een modern klantbewustzijn. Dat doen wij vanuit onze kernwaarden: Dienstverlenend, Eigenaarschap, Verbindend, Flexibiliteit en Vakbekwaam.

Het team
Het team Samenleving bestaat uit 17 enthousiaste en gedreven (beleids)medewerkers. Naast jeugd, Wmo, Participatie en inkomen, zijn onderwijs, sport, gezondheid, cultuur, subsidies en veiligheid belangrijke werkvelden binnen het team.
In verband met het doorstromen van onze huidige collega naar een nieuwe functie binnen onze organisatie, zijn wij op zoek naar een Beleidsmedewerker Wmo.
 
De functie
Als senior beleidsmedewerker Wmo ontwikkel en implementeer je beleid samen met je collega’s en met de inwoners van Oldebroek. Het transitieproces is afgerond, we staan nu voor de uitdaging om samen met inwoners en partners ook de transformatie verder vorm te geven. De belangrijkste onderdelen van je takenpakket zijn beleid en implementatie van de Maatwerkvoorzieningen Wmo, Begeleiding en Hulp bij het huishouden. Basismobiliteit en de inhoudelijke input voor aanbestedingen zijn onderdeel van de functie. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor GGD toezicht en de juridische uitwerking van de Wmo (zoals de verordening).
Als senior beleidsmedewerker ben je in staat om goed samen te werken met zowel collega’s als bestuurders. Daarnaast verwachten wij een enthousiaste, positieve en creatieve houding en iemand die zijn weg vindt in tegenstrijdige belangen.

De senior beleidsmedewerker Wmo:

 • ontwikkelt beleid en implementeert nieuwe wetgeving op het gebied van Wmo en draagt bij aan integrale beleidsontwikkeling in het sociaal domein;
 • is enthousiast over onze aanpak van burgerparticipatie “Oldebroek voor Mekaar”;
 • is in staat projectmatig te werken;
 • Stemt af met de portefeuillehouder(s) en zorgt voor ambtelijke ondersteuning bij raadsvergaderingen.

   

          Wat neem je mee?

 • ·              Minimaal in het bezit van een HBO/WO diploma;
  ·              Minimaal 7 jaar actuele ervaring als beleidsadviseur of projectleider op het terrein van de Wmo;
  ·             Affiniteit en ervaring met procesbegeleiding inkoop WMO maatwerkvoorzieningen;
  ·              Ervaring met opstellen van verordeningen, beleidsregels, uitvoerings- en beleidsplannen op het gebied van de WMO, beschermd wonen en                 
                  maatschappelijke opvang en jeugdhulp;
  ·             Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en bent politiek en omgeving sensitief;
  ·              Je hebt analytisch inzicht in complexe problematiek;
  ·              Je legt makkelijk contact, betrekt mensen en weet draagvlak te creëren met mensen binnen-   
                  en buiten de organisatie;
  ·              Je volgt nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied, sociaal domein breed en in de samenleving.

 

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten