Inhuurdesk Talentenregio

Interim Manager

Standplaats:
Meppel
Startdatum:
26.11.2018
Einddatum:
31.05.2019
Uren per week:
24

Meppel, een stad met een open karakter die voor iedereen wat te bieden heeft. Mooie woonwijken, een gezellige historische binnenstad, leuke evenementen, bedrijvigheid en een prachtige natuurlijke regio op fietsafstand.
 
De organisatie gemeente Meppel wordt aangestuurd door een directeur en kent een MT met 3 managers, verantwoordelijk voor 4 afdelingen. Voor één van deze managementfuncties zijn wij op zoek naar een kandidaat op tijdelijke basis.
De komende  1 a 2 jaren worden benut om de organisatieontwikkeling verder vorm te geven en een flexibelere organisatieopbouw en vorm uit te werken. Thema’s in de ambitie van Meppel zijn opgavegericht werken en ruimte. Word jij hier enthousiast van en beschik jij over de capaciteiten om samen met de algemeen directeur en collega managers, de teamleiders en enthousiaste medewerkers de organisatieontwikkeling verder vorm te geven?
Solliciteer dan naar de functie: 

Interim Manager

 (drie dagen per week, in eerste instantie voor zes maanden)
 
De manager is verantwoordelijk voor twee afdelingen, namelijk Beleid en Regie en Openbare Ruimte.
De afdeling Beleid en Regie telt circa 45 fte’s met twee teamleiders. De afdeling Openbare Ruimte heeft circa 70 fte met twee teamleiders voor de teams binnen en buiten.
 
Wat zijn je taken?

  • Je geeft samen met de teamleiders leiding aan de afdelingen Beleid en Regie en Openbare Ruimte. Waarbij de teamleiders de dagelijkse leiding voor hun rekening nemen en samen met jou verantwoordelijk zijn voor de projecten/opgaven van de afdeling;
  • Je bent ontwikkelingsgericht en je zet met de teamleiders de opgave centraal. Hierbij help je om de afdelingen te laten groeien in het ingezette verandertraject.
  • Jij geeft coachend leiding aan de vier teamleiders. Je faciliteert hen, zodat zij de ruimte en het vertrouwen ervaren om met hun medewerkers de beste resultaten tijdig te bereiken;
  • Het accent van jouw aansturing ligt  op het gebied van het Fysiek Domein en Duurzaamheid.
  • Als MT lid bevorder je de samenwerking tussen de afdelingen organisatie breed en ondersteun je een integrale voorbereiding van de besluitvorming;
  • Als MT lid ben je mede verantwoordelijk voor de concernsturing en concernopdrachten.


Competenties
Je hebt een verbindende en coachende stijl van leidinggeven en zet die op een prettige wijze in, biedt ruimte, bent initiatiefrijk, en ontwikkelings- én resultaatgericht. Daarnaast ben je transparant en open. Verder heb je gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen. Als laatste beschik je over een leiderschapsstijl die gebaseerd is op natuurlijk gezag.

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten