Inhuurdesk Talentenregio

Consulent werk en inkomen

Standplaats:
Dalfsen
Startdatum:
29.04.2019
Einddatum:
28.12.2019
Uren per week:
30

Aan de slag als consulent werk en inkomen met regiefunctie

Als consulent werk en inkomen heb je ruime ervaring met de uitvoering van de Participatiewet. Vanuit je casusregierol voer je de reguliere taken van een consulent uit, maar daarnaast houd je overzicht en regie op complexe (aan)vragen die binnen jouw gebiedsteam spelen. Je stemt af met betrokken partijen, waaronder je eigen collega’s en cliënt. Daarnaast zorg je voor aanvullende activiteiten die aansluiten bij de behoefte van de inwoners.

Bij complexe casuïstiek neem je deel aan het Sociaal Kernteam waar externe sociale partners in vertegenwoordigd zijn. Wanneer noodzakelijk organiseer je een MDO (multidisciplinair overleg).

Wat verwachten we van jou?

Als consulent werk en inkomen werk je samen met de cliënt aan de oplossing die het meest aansluit bij zijn/haar behoefte en mogelijkheden. Je behandelt aanvragen in het kader van de WWB en zorgt voor duidelijke verslaglegging. In samenwerking met de loopbaanadviseurs ben je verantwoordelijk voor het activeren van cliënten richting de arbeidsmarkt, participatie of zorg.

Hiervoor is vanzelfsprekend een goede kennis van de participatiewet noodzakelijk. Wanneer de situatie daarom vraagt, ben je als casusregisseur de spin in het web voor alle partijen die bij een cliënt betrokken zijn. Waarbij je staat voor de keuzes die je maakt.

Je bent een echte teamplayer die binnen de eigen caseload goed zelfstandig werkt. Je bent communicatief vaardig, schakelt snel en zorgt mondeling en schriftelijk voor een juiste en correcte verslaglegging. Je beheersing van de Nederlandse taal zorgt ervoor dat je begrijpelijke rapportages, brieven en beschikkingen schrijft. Je werkt doelgericht, legt te behalen resultaten vast, monitort deze en stuurt bij waar nodig. Je zorgt voor afstemming met collega’s en betrokken partijen.

Daarnaast ben je in staat een netwerk binnen je eigen werkgebied in stand te houden ten behoeve van re-integratie en participatie en zie je kans om snel voldoende kennis van de sociale kaart op te doen.

De geschikte nieuwe collega heeft een stevige persoonlijkheid en is besluitvaardigheid, samen met je cliënt kom je snel tot resultaat. Daarbij ben je oplossingsgericht, gericht op samenwerking en kun je doorpakken op de momenten dat dit van jou of je team wordt gevraagd. Je moet het werk zien liggen en het oppakken. Geen afwachtende houding.

De functie wordt uitgevoerd op basis van een gezagsverhouding. Er is sprake van leiding en toezicht door de opdrachtgever. Vrije vervanging is niet mogelijk. Het gevolg hiervan is dat er in de praktijk sprake zal zijn van een dienstbetrekking, waardoor deze opdracht niet uitgevoerd kan worden door een zzp'er / DGA. Zzp'ers die voor deze opdracht in aanmerking willen komen dienen zich te laten detacheren of in loondienst te zijn via een detacheringsbureau of payroll-bedrijf, die dan de offerte indient.

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten