Inhuurdesk Talentenregio

Consulent Werk

Standplaats:
Olst-Wijhe
Startdatum:
07.01.2019
Einddatum:
30.04.2019
Maximaal tarief:
€ 65.00
Uren per week:
36

Het team Werk, Inkomen en Zorg binnen de gemeente Olst-Wijhe houdt zich hoofdzakelijk bezig met werkzaamheden die voortvloeien uit de Participatiewet, het gemeentelijk Minimabeleid, de Wmo en de Jeugdwet. Het totale team bestaat uit 30 medewerkers. Het subteam Werk en Inkomen bestaat momenteel uit 14 medewerkers. 
 
Binnen het subteam Werk en Inkomen is per direct ruimte voor een:
 
Consulent Werk (36 uur per week) tot 1 mei 2019
 
Wie zoeken wij?
Een enthousiaste, accurate en communicatief sterke collega met een functiegerichte afgeronde Hbo-opleiding en minimaal 2 jaar relevante en recente werkervaring op het terrein van de Participatiewet. Je werkt zelfstandig, neemt verantwoordelijkheid en zoekt de interne en externe samenwerking. 
 
Je voelt je thuis in een gemeentelijke organisatie die zich opstelt als partner in de samenleving. Die de kracht van de kleine gemeente wil benutten en hoge eisen stelt aan de kwaliteit van de dienstverlening aan haar inwoners.
 
Wat ga je doen?
Als consulent Werk stimuleer, begeleid en bemiddel je cliënten naar de arbeidsmarkt, sociale activering en/of scholing. De afspraken leg je vast in een trajectplan en in het klantvolgsysteem. Verder bewaak je de voortgang van de activiteiten. Hierbij handel je binnen de richtlijnen en procedures en ben je goed op de hoogte van relevante wet- en regelgeving. De focus in jouw werk ligt op het activeren en motiveren van klanten met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, zodat iemand uiteindelijk weer in zijn of haar eigen bestaan kan voorzien, zelfredzaam is en participeert in de maatschappij.
 
Competentieprofiel
Van alle medewerkers in Olst-Wijhe wordt verwacht dat deze klantgericht zijn, flexibel gedrag
vertonen en probleem oplossend vermogen bezitten. Ze kunnen zelfstandig, maar ook samenwerken. De gemeente Olst-Wijhe werkt conform de HR 21 profielen. Voor deze functie is het competentieprofiel van medewerker beleidsuitvoering II van toepassing. Je achterhaalt de behoeften en wensen van de klant door vraagverheldering en analyse. Je neemt je klanten serieus en zoekt binnen de mogelijkheden actief naar oplossingen. Consulenten beschikken daarvoor onder andere over een goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid. 

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten